Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowe ciasteczka - florentynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 80 gramów
cukier 2/3 szklanki
śmietana gęsta 1/4 szklanki
migdały płatki 2 szklanki
kandyzowana skórka pomarańczy 1/4 szklanki
rodzynki 3-4 łyżki
daktyle 3-4 łyżki
morele suszone 3-4 łyżki
czekolada 100 gramów
olej do wysmarowania blachy
mąka 1 szklanka
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowe ciasteczka - florentynki

W rondelku rozpuścić masło, dodać cukier i śmietanę. Gotować około 5min. Mąkę wymieszać z bakaliami i migdałami, dodać do gorącej masy. Mieszać aż zgęstnieje. Pergamin wysmarować olejem. Masę nakładać łyżką na blachę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10-15min. Ciasteczka przestudzić i posmarować z jednej strony czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 01.03.2011 15:49
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak