Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszotka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
masło 27 dkg
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczki
jaja 2 szt
miód 12 dkg
orzechy 25 dkg
cukier puder 12 DKG
mąka tortowa 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mleko 0,5 l
cukier waniliowy 1 szt
masło 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszotka

Ciasto:
• ½kg mąki
• 15dag masła
• 1łyżeczka sody
• 2jaja
• 12dag miodu

Zarobić i podzielić na 2 części

Jedno ciasto upiec
25dag orzechów łuskamy, 2łyżki
Miodu 12dag cukru pudru, 12dag masła roztopić
Tłuszcz z miodem orzechy pokroić
-prażyć ok. 2 min
-na drugie ciasto rozsmarować (podpieczone)

Masa:
o 2łyżki mąki tortowej
o 1łyżka mąki ziemniaczanej
o ½ l mleka
o 1cukier waniliowy
o
Ugotować budyń i wystudzony utrzeć z 1 kostką masła.
Na ciasto wyłożyć masę i przykryć drugim ciastem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 30.01.2011 23:32
Uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak