Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot czerwcowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawek 10 szt około
cukier waniliowy 1
Goździki całe Prymat 3
wody 1 litr
cukier 1 do smaku
rabarbar 5 szt łodygi

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot czerwcowy

Rabarbar obrać z wierzchniej warstwy włókien i pokroić w 1,5 cm kostkę. Truskawki opłukać i obrać z szpulek. Brzoskwinie pokroić w ósemki.
Do garnka wlać zimna wodę, dodać cukier waniliowy i goździki i wsypać owoce. Zagotować i gotować 5-10 minut. Wyłączyć gaz i dodać cukru do smaku. Zostawić pod przykryciem do ostygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak