Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kiszoną kapustą i grzybami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki 10 szt
kapusta kiszona 300 g
grzyby suszone 1 garść
cebula 1 szt
masło 1 łyzka
sól 1 szczypta
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kiszoną kapustą i grzybami

Grzyby płuczemy i zalewamy ciepła wodą. Pozostawiamy do namoczenia na co najmniej godzinę (ja zostawiam najczęściej na noc). Z namoczonych grzybów odlewamy wodę, siekamy i podsmażamy na maśle z posiekaną cebulką i szczyptą soli.

Kapustę kiszoną siekamy i obgotowujemy. Następnie odcedzamy i łączymy z grzybami i cebulą.

Na połowie każdego naleśnika rozkładamy farsz, zaginamy prawy i lewy bok, a następnie rolujemy. Tak przygotowanego krokieta maczamy w roztrzepanym jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej i smażymy na oleju do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 18.05.2013 10:05
Zrób a ja chętnie je od Ciebie przygarnę :)
kanu83 04.06.2012 18:04
moje ulubione
smakowita 01.06.2012 12:41
pyszne !
Sarenka 24.11.2011 16:43
Wkrótce zagoszczą u nas na świątecznym stole :)
angelika14 22.09.2011 14:58
pychotka
Gosia32
Gosia32 03.09.2011 23:48
super
IlonaAlbertos 31.08.2011 23:53
Apetyczne.
IlonaAlbertos 31.08.2011 23:53
Apetyczne.
monisia1977 05.07.2011 09:19
dobre
wedith1 02.03.2011 16:02
nabrałam ochoty na krokiety....i barszczyk....:)
banditka 14.02.2011 07:19
uwielbiam
MAR3STA 09.02.2011 18:42
jak ja lubię takie krokiety;)
gacopierz23 07.02.2011 19:11
barszczyk krokiet i obiad gotowy
marta1371 04.02.2011 17:14
super ! Ślicznie wyglądają a jeszcze lepiej smakują.
Gosia40 30.01.2011 11:59
do takich krokiecików tylko barszczyk - rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak