Sposób przygotowania

Grzyby płuczemy i zalewamy ciepła wodą. Pozostawiamy do namoczenia na co najmniej godzinę (ja zostawiam najczęściej na noc). Z namoczonych grzybów odlewamy wodę, siekamy i podsmażamy na maśle z posiekaną cebulką i szczyptą soli.

Kapustę kiszoną siekamy i obgotowujemy. Następnie odcedzamy i łączymy z grzybami i cebulą.

Na połowie każdego naleśnika rozkładamy farsz, zaginamy prawy i lewy bok, a następnie rolujemy. Tak przygotowanego krokieta maczamy w roztrzepanym jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej i smażymy na oleju do zarumienienia.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    do takich krokiecików tylko barszczyk - rewelacja!
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    super ! Ślicznie wyglądają a jeszcze lepiej smakują.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    barszczyk krokiet i obiad gotowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    jak ja lubię takie krokiety;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    uwielbiam
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    nabrałam ochoty na krokiety....i barszczyk....:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wkrótce zagoszczą u nas na świątecznym stole :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszne !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Zrób a ja chętnie je od Ciebie przygarnę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !