Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktail z Arbuza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

arbuz 300 g
lód 8 kostek
cukier 1 łyżeczka
mięta liście 1 parę listów

Przepis i sposób przygotowania na: Koktail z Arbuza

Arbuz i kostki lodu wrzucić do miksera i rozbić, dodać loda i cukier i dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę, smakuje tylko zimne.
Uwaga:
Można dodać schłodzoną esencję z kilku listków mięty podczas przygotowywania cocktailu.
Przygotowanie esencji:
Kilka listków mięty zalać wrzątkiem i zostawić na około 15/20 minut, następnie schłodzić w lodówce przez 2 godziny.
Dzięki temu cocktail będzie bardziej orzeźwiający.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak