Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZEŃ Z SEZAMEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg.
cebula 2 sztuki
sezam
ciasto francuskie
tłuszcz do formy
sól do smaku
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZEŃ Z SEZAMEM

Mięso mielona przyprawić solą, pieprzem, dodać jajko. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na oleju, dodać do mięsa. Mięso z przyprawami i cebulą dobrze wymieszać, wyłożyć na ciasto francuskie i zwinąć placek w rulon, posypać sezamem, wyłożyć na blaszkę. Piec ok. 45 min. w temp. 220 stopni C. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 06.10.2012 18:15
lubię taką
Zoso 02.06.2012 23:09
smaczne mięsko
Margo1 30.01.2011 14:42
też bardzo dobra pieczeń
halinka1011 30.01.2011 10:01
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak