Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GARNIEC

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 1 kg.
bulion 1/2 l.
przecier pomidorowy 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
cebula 4 średnie
ziemniaki 1/2 kg.
marchew 2 sztuki
papryka
tymianek
natka pietruszki
sól
pieprz
olej do smażenia
oliwki czarne 1/2 słoiczka

Przepis i sposób przygotowania na: GARNIEC

Mięso pokroić i przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć na oleju. Marchewkę oskrobać i pokroić, ziemniaki i cebulę obrać i pokroić. Mięso wyłożyć do naczynia a do tego samego tłuszczu dodać warzywa i udusić je. Jak będą miękkie dodać mięso, doprawić wszystko tymiankiem, pieprzem, papryką. Do mięsa i warzyw dolać bulionu i przez dłuższy czas dusić na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszać. Gdy mięso będzie miękkie dodać oliwki, natkę pietruszki, przecier pomidorowy oraz rozprowadzić i dodać do wszystkiego śmietanę. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 04.07.2012 10:22
tez bym chetnie zrobila ale nie mam "naczynia" :)
Joanna108
Joanna108 21.06.2011 18:23
fajne, ale ja zrobię wersję bez oliwek, bo za nimi nie przepadam
Iwona51
Iwona51 08.03.2011 21:35
smaczne
kuklik 11.02.2011 16:49
bardzo ciekawe
Margo1 30.01.2011 14:44
nie robiłam jeszcze
Małgorzata113 30.01.2011 09:54
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak