Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażucha góralska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki pszennej 1/2
łyżek otręb pszennych 6
łyżki kaszy mannej 2
wody 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Prażucha góralska

Mąkę mieszamy z otrębami i kaszą. Prażymy na małym ogniu, mieszając drewnianą łyżką , aż mieszanka sie zrumieni ok 2 godzin Wodę zagotowujemy z łyżką soli . Uprażoną mąkę zalewamy wodą i mieszamy , aż masa będzie miała jednolitą konsystencję. Pokrojony w kostkę boczek wytapiamy i okraszamy preżuchę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak