Sposób przygotowania

Brzoskwinie pozbawić skórek ( najlepiej nakłuć je w kilku miejscach i zanurzyć chwilę we wrzącej wodzie, skórka powinna od razu schodzić), przekroić na pół i pozbawić pestek. 1/2 szkl wody wymieszać z 1,5 łyżką cukru, następnie dodać do tego sok z cytryny. Brzoskwinie gotować w tej wodzie kilka minut. W międzyczasie białka ubić z odrobiną cukru- 1 łyżką i cynamonem. Konfiturę wymieszać z migdałami. Brzoskwinie odsączyć i napełnić po 1 łyżce konfitury. Brzoskwinie umieścić w formie do pieczenia, na każdą połówkę brzoskwiń położyć ubite białka. Piec około 10 minut w 240 C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !