Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

swojski smalec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sadło lub słonina 1 kg.
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: swojski smalec

słoninę lub sadło pokroić w paski włożyć do brytfanki i stopić pod przykryciem co jakiś czas mieszając,po wytopieniu się dodać drobno posiekaną cebulkę jak się zrumieni to odstawić z ognia i rozlać do pojemników i wystudzić,doskonały do smarowania pieczywa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 15.01.2014 16:41
bardzo dobry
Motorek 26.08.2013 09:35
taki jest najlepszy
MAŁGORZATA108 30.01.2011 20:56
Ze świeżym, chrupiącym chlebkiem ...pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak