Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić sporą ilością przyprawy do gyrosa. Odstawić do lodówki na około 2 godziny. W tym czasie kroimy ogórki i cebulę w niezbyt drobną kostkę, kukurydzę odsączamy a umytą sałatę szatkujemy. Przyprawioną pierś z kurczaka przysmażamy na oleju około 10 minut. Po zdjęciu z ognia pierś wkładamy do miski przygotowanej na sałatkę, na pozostałym oleju smażymy cebulę aż się zeszkli – studzimy i wrzucamy do miski na kurczaka. Następna warstwa to ketchup, ogórki, kukurydza, warstwa majonezu, poszatkowana kapusta i na wierzch bazylia/oregano.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !