Sposób przygotowania

Składniki masy jasnej (pierwsze trzy produkty - twaróg, aromat, cukier, jajka) zmiksować na gładki krem mikserem na wolnych obrotach. Przygotować masę ciemną – pokruszoną czekoladę i masło roztopić w rondelku cały czas mieszając – po uzyskaniu gładkiego kremu zdjąć z ognia. Przesiać mąkę. W misce ubić jajka z cukrem, dodać sos czekoladowy – wymieszać, dodać przesianą mąkę i znowu wymieszać. Do natłuszczonej formy wlać 3/4 ciasta czekoladowego, na wierzch wlać krem serowy a następnie resztę ciasta czekoladowego. Trzonkiem łyżki delikatnie wymieszać ciasto by powstał marmurkowy wzór. Piec w rozgrzanym do 180 st. piekarniku przez 40 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !