Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt.
masło 1 łyżka
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia
pieczarki 6 szt.
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Pieczarki oczyścić,odciąć trzonki i pokroić je w drobną kostkę.Kapelusze posolić i odczekać aż puszczą sok,posolić ponownie.Podsmażyć na maśle drobno skrojoną cebulkę,dołożyć pocięte trzonki pieczarek,smażyć przez chwilę,doprawić solą i pieprzem,wystudzić.Dodać żółty ser,wymieszać,napełnić farszem kapelusze,panierować w jajku i bułce,smażyć na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 04.02.2011 09:53
takie pieczarki to zawsze i dużo...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak