Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

musaka ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 65 dag
jajko 2 szt.
pomidorki koktajlowe 35 dag
żółty ser 20 dag
szpinak świeży 50 dag
cebula biała 1 szt.
olej do smażenia
przecier pomidorowy 15 dag
sól
masło do formy

Przepis i sposób przygotowania na: musaka ze szpinakiem

Cielęcinę pokroić na małe kawałki, zemleć w maszynce. Posiekać cebulę. Na oleju przysmażyć cebulę, dodać i usmażyć mięso. Zalać przecierem pomidorowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem i tymiankiem. Gotować 5 minut.
Szpinak włożyć do wrzątku na 10 sekund, odcedzić, przelać zimną wodą. Osączyć, pokroić. Pomidorki pokroić na połówki.
Formę wysmarować masłem. Na spodzie ułożyć warstwę mięsa. Na tym szpinak i znów mięso. Przykryć pomidorkami. Ser zetrzeć na tarce, wymieszać z roztrzepanymi jajkami. Zalać wierzch zapiekanki. Piec 25 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 13.08.2011 12:56
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak