Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nutella/ krem czekoladowy własnej roboty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 1 tabliczka (100gr)
orzechy laskowe 30 dag
mleko skondensowane 1/2 puszki
masło 80 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Nutella/ krem czekoladowy własnej roboty

Orzechy laskowe bardzo drobno posiekać, następnie uprażyć je na rozgrzanej, suchej patelni. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (np. do rondelka wlać wodę, gotować ją i na to położyć miseczkę na której trzeba umieścić połamaną czekoladę)dodając masło. Wszystko delikatnie mieszać. Gdy składniki się połączą zdjąć rondelek z ognia. Powoli wlać mleko skondensowane cały czas mieszając. Na sam koniec wrzucić orzechy i wszystko wymieszać :) Przygotowaną masę wlać do wyparzonego słoika i po ostudzeniu słoika wstawić do lodówki,a by stwardiała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak