Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas 1/2 l
śmietana 1 szkl
mąka 1,5 łyżki
cebula 2 szt
majeranek 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z jajkiem

Cebulę obrać, pokroić i ugotować w 3 szklankach wody, przecedzić. Do wywaru wlać zakwas, mąkę wymieszaną z odrobiną zimnej wody, zagotować. Dodać śmietanę i majeranek, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Jajka obrać, pokroić na ćwiartki, położyć na talerze, zalać żurkiem i posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 16.10.2012 12:37
i do tego biała kiełbaska
Seba 22.12.2011 10:43
pycha
Motorek 07.12.2011 09:03
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak