Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 500 g
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 słoik
boczek wędzony 300 g
kiełbasa cienka 200 g
majeranek
sól
pieprz
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę wsypać do garnka zalać wodą i odstawić na noc do namoczenia.
W tej samej wodzie gotować fasolę, dodać listek laurowy, sól i pieprz.
Boczek , cebulę, kiełbasę, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać do miękkiej fasoli, gotować.
Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, majeranek i mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości wody, zagotować, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Nina7 29.01.2011 16:49
uwielbiam fasolkę po bretońsku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak