Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z koniny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso końskie 1,5 kg
pietruszka 10 dag
ziemniaki 80 dag
tłuszcz 10 dag
cebula 6 dag
sól
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
gałka muszkatołowa
rosół

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z koniny

Mięso opłukać i ugotować w wywarze z pietruszką i liściem laurowym. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, ostudzić. Mięso wraz z ziemniakami i pietruszką zemleć trzykrotnie przez maszynkę. Cebulę zrumienić, wlać z tłuszczem do masy mięsnej, dodać przyprawy i wyrabić ręką masę, gdy masa jest za słucha dodać odrobinę rosołu. Posmarować tłuszczem rondel, włożyć masę, wyrównać i zapiec w piekarniku ok. pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak