Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbasa z foli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 40 dag
cebula 2 sztuki
jabłko 1 sztuka
wędzony boczek 8 plasterków
olej 1 łyżka
pieprz
majeranek
ketchup 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbasa z foli

Folię aluminiową podzielić tak by powstały cztery części, posmarować je olejem. Cebulę pokroić na piórka, jabłko obrać i pokroić w krążki. Kiełbasę podzielić na cztery części, ponacinać w kilku miejscach. Na foli ułożyć kolejno plasterki wędzonego boczku, cebulę, jabłko i kiełbasę. Oprószyć przyprawami. Zawiną ułożyć na grillu, zapiec ok. 20 minut. Podawać polane ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 05.01.2012 22:43
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak