Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zraziki z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
jajko 2 sztuki
bułka
pieprz
sól
pieczarki 10 dag
masło roślinne 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zraziki z grzybami

pieczarki obrać, opłukać i pokroić, podsmażyć na maśle, dodać tartej bułki. Z mięsa, jaj, namoczonej bułki i przypraw przygotować masę mięsną; formować z niej placuszki, na każdym układać łyżeczkę grzybowego nadzienia, zawinąć, uformować podłużne zraziki i smażyć z obu stron na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 11.05.2011 21:35
ciekawe
alaaa 13.02.2011 19:41
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak