Sposób przygotowania

Upiec biszkopt na spód lub ciastka biszkopty
• 1l mleka
• 1szklanka cukru
• 4budynie waniliowe
• 3łyżki mąki ziemniaczanej
• 3łyżki mąki zwykłej
• 2 kostki masła
• Rodzynki i orzechy

o ½ szklanki wódki
o Kieliszek wody
Rozcieńczyć
2 paczki biszkoptów lub herbatników

Zagotować mleko z cukrem, w 1 szklance mleka
rozcieńczyć budynie mąkę ziemniaczaną i zwykłą.
Ugotować budyń i ostudzić.
Utrzeć masło z gęstym budyniem,
dodać bakalie.
Wyłożyć masę na biszkopt.
Na masę położyć ciastka namoczone w wódce rozcieńczonej
(biszkopty zamoczyć i szubko wyjąć, herbatniki trochę dłużej)
polać polewą czekoladową 7 łyżek mleka, 7 łyżek cukru,
4 łyżki masła, 3 łyżeczki kakao gotować do gęstości.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    może zrobić na niedzielę?
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    super pomysł na ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale fajna nazwa a przepis mi się spodobał :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Dobrze Dorota napisała o tej niedzieli- właśnie się zabieram,..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !