Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z wątróbką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 15 dag
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
kajzerka 1 szt
indyk 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z wątróbką

Czystą wątróbkę, drobno posiekać, zmieszać z mięsem mielonym. Bułkę namoczyć w mleku, kiedy będzie miękka,odcisnąć, połączyć z mięsem. Cebulę drobno posiekać dodać do mięsa, wraz z ziołami i jajkiem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać uformować nie duże kulki obsmażyć na smalcu lub ugotować w bulionie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 03.11.2013 13:03
świetne,musze takie zrobić,super pomysł
Pietruszka 31.12.2012 15:55
smaczne
Andysz 20.06.2012 10:17
mniamm
ZEWA 23.01.2012 16:20
ciekawy pomysł z przemyceniem wątróbki dzieciom
mehia 28.05.2010 07:59
apetyczne, szkoda że nie ma fotki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak