Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany 2 szt
masło 10 dkg
cukeir 1 szkl
jaja 2 szt
cukier waniliowy 1 szt
galaretka 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

• 2 serki homogenizowane ( ½ kg)
• 10dag masła
• 1 szklanka cukru
• 2jaja
• Cukier waniliowy
• 2galaretki
• 1galaretka z ½ ilości wody lub 1łyżka żelatyny

Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać serki i zimną
galaretkę lub żelatynę+ pianę i bakalie. Tortownicę
wyłożyć ciastkami, wlać masę, ułożyć owoce,
zalać galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak