Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki surimi w sosie warzywnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

surimi 1 paczka
kukurydza 0,5 puszki
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
grzyby mun 25 g
kostka rosołowa 1 sztuka
makaron ryżowy 100 g
olej do smażenia do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki surimi w sosie warzywnym

Na rozgrzaną patelnie z olejem wrzucamy pokrojoną cebulę w talarki , ztartą marchew na tarcę i dusimy w tym czasie zalewamy grzybki mun ciepłą wodą z kranu na 20min , po odczekaniu 20min kroimy grzybki mun i dodajemy na patelnię następnie dodajemy kukurydzę , kostkę rosołową , pieprz , koperek i zalewamy odrobiną wody.
Gdy już wszystkie składniki mamy na patelni czas na surimi , można je włożyć w całości albo też pokroić.
I dusimy jeszcze 10-15min

Makaron ryżowy zalewamy przegotowaną wodą na 3 min i podajemy.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak