Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie własnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 sztuki
ziemniaki 0,5 kg
bazylia do smaku
sól do smaku
pietruszka suszona do smaku
olej do smażenia do smażenia
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie własnym

Na rozgrzaną patelnie z olejem dodajemy umyty i pokrojony schab, podsażamy z obu dwuch stron 2min.
Następnie przekładamy do garnka i zalewamy odrobiną wody i dodajemy bazylię,sól,pieprz,koperek,pietruszkę,kostkę rosołową.
I gotujemy.
W tym czasie obieramy ziemniaki , myjemy i naswtaiwamy je w solonej wodzie.

Gdy ziemniaki się już nam ugotują to znaczy że i sos jest dobry.
Nakładamy i podajemy.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aguus 29.01.2011 14:12
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak