Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć na jednolita mase, stopniowo dodawać cukier, cukier wanilinowy i aromat. Mieszać mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji, nie przerywając miksowania wbijać po jednym jajku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać i małymi porcjami połączyć z masą. Na koniec dodać zmielone migdały.
Formę o długości ok. 35 cm i szerokości 11 cm posmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą.
Ciasto przełożyć do formy.
Piec około 50 minut. Po upieczeniu ciasto pozostawić w foremce przez 10 minut.
Piekarnik gazowy: temperatura 170-180º C (nie powinien być podgrzany); Piekarnik elektryczny: temperatura 170-180º C (powinien być podgrzany).

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !