Sposób przygotowania

• 6 jaj
• ¾ l śmietany
• 1,5l mleka
• 1,5szklanki cukru pudru
• ¾ kostki masła
• ¾ kostki margaryny
• Cukier waniliowy
• Galaretka
• Kieliszek spirytusu
• Bakalie

Jajka+ śmietana+ cukier waniliowy zmiksować, wlać na gotujące
mleko, podgrzać aż zrobi się serek, odcedzić, wystudzić.
Tłuszcz+ cukier utrzeć dodać po trochu serek i ucierać,
dodać kieliszek spirytusu, masę podzielić na 2 części.
Do pierwszej dodać rodzynki, a do drugiej kakao(orzechy)
upiec z 2 jajek biszkopt. Na to położyć masę kakaową,
potem białą i galaretkę – włożyć do zamrażarki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !