Sposób przygotowania

• 25dag kokosu
• 25dag cukru
• 15dag masła
• 5-7łyżek mleka

Smażyć, mieszając.
o 1,5 szklanki cukru (trochę odsypać do
usztywnienia piany)
o 1 kostka Palmy
o Cukier waniliowy
o 3łyżki kakao
o 1kieliszek rumu lub wódki
o 4łyżki wody

Zagotować i odlać ¾ szklanki na polewę
Ostudzić, dodać 1,5szklanki męki, 4 żółtka, ½ łyżeczki
proszku do pieczenia (białka ubić, usztywniając cukrem)
Wlać ciasto na wysmarowaną blaszkę, nałożyć pianę
z białek a następnie kokos.

Upiec w piekarniku ok. 40min

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !