Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z bazylią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 6 kotlecików
olej do smażenia do smażenia
bazylia świeża 1 cała
sól do smaku
cebula 1 sztuka
mąka 1 łyżka
woda 0,5 szklanki
sos pieczeniowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z bazylią

Do garnka wlewamy wodę dodajemy mąkę rozbitą z odrobiną wody, sól , pieprz , listek bazylii.

Schab rozbijamy i zawijamy z umytą , posiekaną bazylią.
Podsmażamy schab z każdej strony chwilę na rozgrzanej patelni z olejem następnie przekładamy do wody.
Cebulkę podsmażamy na złocisty kolor i dodajemy tak że do sosu.
Następnie sos robimy zgodnie z przepisem na opakowani.
Następnie gotujemy 15min i gotowe. smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak