Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawa z Porów i Wieprzowiny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 4 szt
mięso wieprzowe 300 g
olej 3 łyżki
gęsta śmietana 4 łyżki
natka pietruszki 1 szt
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawa z Porów i Wieprzowiny

Por oczyścić i pokroić na kawałki długości ok 2-3cm.

Mięso umyć odsączyć i pokroić w kostkę.

Rozgrzać olej w garnku i usmażyć mięso. Dodać por. Wlać 1 L wody i wrzucić kostkę bulionową,

Gotować 45min.

Na koniec dodać śmietanę i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 09.02.2011 00:10
niezły pomysł
Monika192 21.10.2010 12:49
mniam
buksiak12 08.09.2010 10:41
z chęcią bym to wszamał
buksiak12 08.09.2010 10:41
z chęcią bym to wszamał
Dorota71 08.09.2010 10:06
super
Dorota71 08.09.2010 10:06
na pewno świetnie smakuje
Emilia22 08.09.2010 08:48
mniam
Emilia22 08.09.2010 08:48
fajny przepis
gacopierz23 25.06.2010 21:55
coś nowego trzeba spróbować
Jadwiga18 04.06.2010 11:49
dobrze brzmi - tzreba skorzystać:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak