Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z mango

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 50 g
jaja 4 szt
cukier 250 g
mąka 170 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z mango

Krem:
1 krem waniliowy w proszku
250 ml mleka
70 g Kasi
50 g marmolady figowej
1 małe mango
kilka czerwonych winogron
50 g posiekanych orzeszków w karmelu

Tortownicę o średnicy 24 cm. wysmaruj Kasią i obsyp mąką. Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem, a na koniec miękką Kasię. Wszystko dobrze wymieszaj i przełóż do tortownicy. Piecz około 30 minut w 180 st. C. Krem w proszku przygotuj wg przepisu na opakowaniu tzn wsyp go do zimnego mleka i ubijaj mikserem kilka minut. Pod koniec ubijania dodaj miękką Kasię i jeszcze chwilę ubijaj. Mango obierz ze skórki i wycinaj z niego półplasterki, winogrona przekrój na połówki wyjmując z nich pestki. Upieczony i ostudzony biszkopt przekrój na dwie części. Dolną część posmaruj konfiturą i częścią kremu. Przykryj drugim kawałkiem ciasta i całość wysmaruj resztą kremu. Boki tortu obsyp orzeszkami w karmelu, a górę udekoruj plasterkami mango i winogronami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 30.01.2011 23:34
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak