Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba maślana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 4 szt
masło 20 g
czosnek 2 ząbki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba maślana

Rybę dokładnie myjemy i smażymy bez panierki na patelni z odrobiną oliwy. Gdy będzie już ładnie przyrumieniona , w garnku lub na drugiej patelni rozpuszczamy masło i smażymy an nim pokrojony w plasterki czosnek. Gdy czosnek puści swoje soki łyżeczką nabieramy masło i [polewamy nim smażącą sie rybę. Zużywamy całe masło an polanie ryb i smażymy je jeszcze przez chwilę. Podajemy z pieczonymi ziemniakami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 12.08.2011 13:54
dobrze, że to nie prawdziwa ryba maślana, bo po niej są sensacje ;-)
Jaheira11 24.06.2011 23:38
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak