Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z pomidorami i bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 szt
cebula 1 szt
sól
czosnek 2 ząbki
bazylia
pieprz
rozmaryn
pietruszka
marchew 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z pomidorami i bazylią

marchewkę gotujemy na pół miękko. Pomidory zalewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Cebulę siekamy drobno i podsmażamy an odrobinie oliwy. Dodajemy pomidory i drobno posiekaną marchewkę oraz czosnek. Wszystkie przyprawy mieszamy w moździerzu lub innym naczyniu i dodajemy na patelnię. Po chwili dodajemy oliwę i śmietanę, dusimy wszystko chwilę, podajemy z makaronem al dente

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 27.07.2012 13:41
Nigdy takiego czegoś nie jadłam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak