Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krajanka Miodowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
jajko 3 sztuki
margaryna 1\\2 kostki
miód 15 dkg
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
mleko 1\\2 l
grysik 1\\2 szklanki
żółtko jajek 3 sztuki
masło 1\\2 kostki
cukier waniliowy 1 cały
cytrynka 2 sztuki
cukier puder 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka Miodowa

Miód rozpuścić z margaryną , do mąki wbić jajka , dodać cukier i wystudzony miód , następnie zagniatamy ciasto.
Zagniecione ciasto dzielimy na 3 części i wałkujemy na szerokość i długość prostokątnej blaszki, pieczemy. w temp 150sto. około 10min.

Masa:
mleko gotujemy, dodajemy grysik , cukier waniliowy , cukier puder.
Następnie studzimy wbijamy 3 żółtka dodajemy masło , sok z cytryn.
Dokładnie mieszamy i przekładamy placka :)
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 08.07.2011 13:49
Chętnie bym spróbowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak