Sposób przygotowania

30 dag ziemniaków ugotować, ostudzić i zemleć w maszynce. Pozostałe ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Odcisnąć z soku, dodać mąkę jaka osadziła się na dnie naczynia. Dodać ugotowane ziemniaki i mąkę pszenną. Ciasto należy wyrobić i faszerować kawałkami kiełbaski. Formować kule, obtaczać w mące i gotować partiami w osolonej wodzie około 5 minut od zagotowania.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczne muszą być takie pyzy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !