Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z kurkami i serkiem topionym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 500 gram
kurki 300 gram
olej roślinny 1 łyżeczka
serek topiony 5 trójkątów
sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
cebula 1 szt
woda 2 (z makaronu)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kurkami i serkiem topionym

Makaron gotujemy aż będzie tuż przed al dente, odcedzamy, pozostawiając 2 chochle wody. Kurki oczyszczone kroimy w niedbałe plastry, to samo robimy z cebulą. Smażymy grzyby z cebulą ok 5 min, następnie przekładamy je do rondla, wrzucamy serki i dolewamy wodę z makaronu stopniowo, aż uzyskamy sos o gęstości śmietany. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy ok 5 min, dodajemy makaron i gotujemy kolejne 5 minut. Wykładamy do miski i posypujemy natką i szczypiorem, a tuż przed samym podaniem, posypujemy wierzch sproszkowanymi kurkami, podkreśli to smak i aromat potrawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 10.05.2012 15:34
pycha
iknbozka 14.02.2012 10:59
mniam
Agnieszka/picola 20.01.2012 22:29
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak