Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem z tuńczyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron np rurki
tuńczyk w sosie własnym 2 opakowania
marchewka 3 szt
cebula 2 szt
rosół drobiowy 2 szkl
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
masło 3 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
pieprz do smaku
sól do smaku
kapary 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem z tuńczyka

Makaron ugotować zgonie z instrukcją na opakowaniu z dużą ilością osolonej wody. Odcedzić i wyłożyć go na półmisek. Marchewki umyć, obrać i drobno posiekać. Cebulę obrać i drobno posiekać. Rozgrzać patelnię z dodatkiem masła. podsmażyć na niej marchewkę i cebulę. Następnie dodać koncentrat pomidorowy,wlać rosół i dusić pod przykryciem kilka minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Tuńczyka odsączyć z zalewy i dodać go do sosu. Na sam koniec wrzucić kapary. Przygotowym sosem zalać makaron, przed podaniem można posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak