Sposób przygotowania

Wingorona umyć i przekroić na połówki, a także usunąć z ich pestki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Szybkę pokroić w kosteczkę. Rozgrzać patelnię z dodatkiem margaryny, dodać cebulę i ją zeszklić. Następnie wrzucić do tego szynkę, winogrono i wlać śmietanę. Gotować kilka minut. Na samym końcu przyprawić do smaku. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale proponuje ugotować go al dente. Makaron przestudzić i przelać zimną wodą. Makaron przełożyć na patelnię wraz z szynką i winogronem. Wszystko ze sobą połączyć i gotować kilka minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki. .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !