Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wódka 1\\2 l
cukier 20 dag
orzechy włoskie 5 zielone

Przepis i sposób przygotowania na: Likier orzechowy

Orzechy pokroić w kawałki, zalać wódką i pozostawić w zamkniętym naczyniu na ok. 6 tygodni; dośc często wstrząsać. Cukier rozpuścić w pół litra wody, zagotować ostudzić i dodać do orzechów. Pozostawić na 2 tyg. Doskonale łagodzi bole żołądka i niestrawność. Robię już kilka lat i u mnie sprawdza się rewelacyjnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 17.04.2012 20:39
Taka nalewka to jest coś :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak