Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na gorącym oleju.
Pieczarki, cebule i paprykę oczyścić, pokroić dość grubo i kolejno dodawać do wątróbki.
Najpierw podsmażyć cebule, następnie pieczarki a na koniec paprykę.
Gdy wszystkie składniki się podsmażą zalać je wodą i dusić około 10-15 minut.
Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 1/3 szk wody i zagęścić sos, zagotować.
Podawać z kaszą, ryżem lub pieczywem i dowolną surówką.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    oj zjadłoby się tak smacznie wyglądający gulasz
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Rzeczywiście wygląda ładnie. Wątróbkę bardzo lubię, więc patrzę z zachwytem;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Super podane danie, wątróbkę uwielbiam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    No proszę na to bym nie wpadła:) - do wypróbowania;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !