Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę. Ananasa obrać, cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i podsmażyć na złoty kolor mięso, przełożyć je do garnka, a na tej samej patelni zeszklić cebule dodając jeszcze jedną łyżkę oleju, następnie przełożyć do piersi z kurczaka. Ananasa lekko poddusić na odrobinie oleju, dodać rodzynki i około 1 łyżeczki cukru. Ananasa z rodzynkami przełożyć do kurczaka i cebuli, podlać około 1 szklanką wody i dusić. Jeśli używamy ananasa z puszki wystarczy pokroić go i dodać do kurczaka razem z sokiem ananasowym, już nie dodajemy cukru ponieważ sok z ananasa jest słodki. Posolić do smaku, dodać pieprz i ewentualnie więcej cukru. Łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozprowadzić w zimnej wodzie i dodać na końcu, jeszcze chwilkę gotować. Podawać np. z ryżem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !