Sposób przygotowania

Udka umyć, osuszyć i natrzeć wszystkimi przyprawami oprócz kostki czosnkowej.
Odstawić na około godzinę.
Po tym czasie udka ułożyć na blaszce, po wierzchu skruszyć kostkę czosnkową.
Blachę z udami wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 50-55 minut.
W czasie jak pieką się uda ugotować ryż. W garnku zagotować wodę z solą. Włożyć saszetki i gotować na małym ogniu 10 minut.
Następnie odlać wodę, rozciąć saszetki, wrzucić ryż do garnka, przykryć pokrywką i odstawić do uparowania najlepiej pod kołdrę na 20 minut.
Gdy uda się upieką a ryż uparuje i będzie bardzo sypki nałożyć na talerze i podawać z dowolną surówką.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Hmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!! ta chrupiąca skórka:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajny przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !