Sposób przygotowania

Plastry karkówki umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa.
Na każdy płat mięsa położyć po kawałku boczku, cebuli i ogórka, zwinąć w roladę i spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć obtoczone w mące rolady.
Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i chwilę podsmażać do zrumienienia się cebuli.
Rolady podlać wodą, dodać namoczone grzyby, liść laurowy i ziele angielskie i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Dusić dalsze 20 minut.
Gdy mięso jest miękkie zagęścić sos śmietaną rozrobioną z mąką i zagotować sos.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    bardzo apetycznie wyglądają, a pomysł... znakomity:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    PYCHOTKA;)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !