Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówkowe roladki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek kiszony 1 szt
cebula czerwona 1 szt
wędzony boczek 4 plaster
olej 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
grzyby suszone 2 garście
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
śmietana 18 proc 100 ml
mąka do obtaczania
woda 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówkowe roladki

Plastry karkówki umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa.
Na każdy płat mięsa położyć po kawałku boczku, cebuli i ogórka, zwinąć w roladę i spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć obtoczone w mące rolady.
Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i chwilę podsmażać do zrumienienia się cebuli.
Rolady podlać wodą, dodać namoczone grzyby, liść laurowy i ziele angielskie i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Dusić dalsze 20 minut.
Gdy mięso jest miękkie zagęścić sos śmietaną rozrobioną z mąką i zagotować sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 22.07.2012 14:03
pychota
Andysz 08.07.2012 07:49
PYCHOTKA;)
cukiereczek 12.02.2012 08:20
pyszne
pigila
pigila 09.01.2012 23:46
super
eli_555 17.11.2011 23:08
pyszne mięsko
Agnieszka_B 29.01.2011 10:14
bardzo apetycznie wyglądają, a pomysł... znakomity:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak