Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto brzoskwiniowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 1
Biszkopt
galaretki cytrynowe 2
galaretki brzoskwiniowe 2
budynie śmietnkowe 2
masło 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto brzoskwiniowe

pieczemy biszkopt z 4 jaj lub kupujemy gotowy. Brzoskwinie wyjmujemy z soku. W zimnym soku z brzoskwin rozpuszczamy dokladnie budynie. W tym samym czasi rozpuszczamy cytrynowe galaretki w 3 szklankach wody i odrazu stawiamy je na palnik z gazem, jak sie będzie gotowac to wlewamy do tego rozmieszane budynie z sokiem i na wolnym ogniu gotujemy przez 3 minuty ciagle mieszajac. Odstawiamy do wychłodzenia, po czym zimny budyn miksujemy z kostką masła i wykładamy na biszkopt. Na budyniu ukladamy pokrojone w dowolny sposób brzoskwinie i zalewamy tężejącymi galaretkami brzoskwiniowymi rozpuszconymi w 3 szklankach wody. Po 2 godzinach można już kroić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.01.2013 17:49
ciekawy przepis :)
Elżbieta17 27.10.2012 17:02
super do kawki:)
Ewa111 15.10.2011 19:36
pyszne ciasto
ewelina63 09.06.2011 11:17
smacznie wygląda
anja3107 09.06.2011 11:14
ale smakowicie wygląda
Dorota76 06.05.2011 12:54
świetne
mysza666 01.02.2011 11:37
Bardzo podobne robię:) Pycha jest to ciasto
Magdalena/26Mooi 31.01.2011 16:00
brzoskwinie są bardzo dobre:)
ewasylwia 29.01.2011 13:45
bardzo apetyczne i smaczne ciasto
Mati13 29.01.2011 09:59
lubie ciasta z brzoskwiniami:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak