Sposób przygotowania

pieczemy biszkopt z 4 jaj lub kupujemy gotowy. Brzoskwinie wyjmujemy z soku. W zimnym soku z brzoskwin rozpuszczamy dokladnie budynie. W tym samym czasi rozpuszczamy cytrynowe galaretki w 3 szklankach wody i odrazu stawiamy je na palnik z gazem, jak sie będzie gotowac to wlewamy do tego rozmieszane budynie z sokiem i na wolnym ogniu gotujemy przez 3 minuty ciagle mieszajac. Odstawiamy do wychłodzenia, po czym zimny budyn miksujemy z kostką masła i wykładamy na biszkopt. Na budyniu ukladamy pokrojone w dowolny sposób brzoskwinie i zalewamy tężejącymi galaretkami brzoskwiniowymi rozpuszconymi w 3 szklankach wody. Po 2 godzinach można już kroić

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    lubie ciasta z brzoskwiniami:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    bardzo apetyczne i smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    brzoskwinie są bardzo dobre:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Bardzo podobne robię:) Pycha jest to ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetne
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ale smakowicie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    smacznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    super do kawki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ciekawy przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !