Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowany szczupak w sosie chrzanowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczupak 70 dag
cebula 3-4 sztuki
wywar rybny 400 ml
masło 10 dag
chrzan tarty 3 dag
chrzan świeży 3 dag
śmietana 10 dag
wino białe wytrawne 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowany szczupak w sosie chrzanowym

Filety oczyścić i podzielić na porcje. Cebulę posiekać w kosteczkę. W garnku rozpuścić odrobinę masła. Dołożyć cebulę i zeszklić. Wlać wino i je odparować, wlać wywar z ryb, włożyć chrzan i zagotować. Doprawić do smaku. Włożyć szczupaka i gotować około 10 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Wywar przelać do innego garnka, dodać tarty chrzan, śmietanę i resztę masła, zagotować i doprawić do smaku. Rybę podawać polaną sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 01.01.2014 20:52
smaczny obiadek
Wafelek2601 30.03.2013 19:41
Szczupak w każdej postaci smakuje wyśmienicie
IKrakowianka 27.08.2012 21:51
super rybka
IZABELA29 22.11.2011 14:24
nie jadłam szczupaka może kiedyś będzie okazja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak