Sposób przygotowania

Filety oczyścić i podzielić na porcje. Cebulę posiekać w kosteczkę. W garnku rozpuścić odrobinę masła. Dołożyć cebulę i zeszklić. Wlać wino i je odparować, wlać wywar z ryb, włożyć chrzan i zagotować. Doprawić do smaku. Włożyć szczupaka i gotować około 10 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Wywar przelać do innego garnka, dodać tarty chrzan, śmietanę i resztę masła, zagotować i doprawić do smaku. Rybę podawać polaną sosem.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nie jadłam szczupaka może kiedyś będzie okazja.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super rybka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Szczupak w każdej postaci smakuje wyśmienicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smaczny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !