Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z migdałami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrągi 5 sztuk
płatki migdałowe 12-13 dag
masło 12 dag
czosnek 2 ząbki
limonka 2 sztuki
boczek 5 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z migdałami

Pstrągi wypatroszyć, oskrobać i umyć. Skropić sokiem z limonki. Czosnek po obraniu należy posiekać. 10 dag płatków migdałowych należy utrzeć z 10 dag masła, czosnkiem pieprzem i solą. Piekarnik nagrzać do 200 stopni, ryby wysmarować w środku masłem z migdałami i czosnkiem. Ryby zawijać w plasterki boczku i folię aluminiową. Piec około 30 minut w piekarniku. Podawać polane rozpuszczonym masłem z migdałami i ćwiartką limonki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 07.02.2014 10:48
ciekawe połączenie
IKrakowianka 18.01.2014 14:45
ciekawie musi smakować
ben-ka 31.10.2011 08:11
pyszna rybka!:)
ilka_86 01.04.2011 16:22
pyszne danie:)
pioge7 26.03.2011 22:04
mniam
bogumiła3 11.09.2010 00:17
pycha
loren83
loren83 30.07.2010 17:55
Jadłam , pychotka
Patryk14
Patryk14 17.06.2010 21:58
To musi być przepyszne...!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak