Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek po węgiersku.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
cebula 2
jajko 1
mąka pszenna 2-3 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia
wołowina 0,5 kg
pieczarki 100 gram
sos pieczeniowy 1 torebka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placek po węgiersku.

Ucieramy ziemniaki, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, mąke i doprawiamy solą.Wszystko to razem mieszamy.
Mięso smażymy tak długo, aż zmięknie. Pod koniec smażenia dodajemy jeszcze cebulę i pieczarki.Do tego dodajemy sos pieczeniowy i wszystko razem mieszamy.
Placki smażymy na rozgrzanym oleju a na talerzu polewamy je naszym \"gulaszem\".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 28.09.2012 17:56
uwielbiam
eli82 29.01.2011 09:56
mniam
Dorota59 29.01.2011 00:19
pyszności, dawno już nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak