Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta 1 głowa
bryndza 20 dag
pomidor 1 sztuka
śmietana 5 łyżek
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
ogórki kwaszone 3 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

Kapustę drobno poszatkować, lekko ją obgotować( przez kilka minut). Po odsączeniu i przestudzeniu przełożyć do salaterki dodać pokrojone w plasterki ogórki, pokrojonego w kostkę pomidora, posiekany ser. Całość polać śmietaną, oprószyć solą, pieprzem i skropić delikatnie sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 20.10.2013 12:13
Świetny dodatek do obiadu
Seba 26.05.2013 21:03
smaczna do obiadu
IKrakowianka 21.03.2013 22:57
też taką robię
Neetka90 09.08.2011 00:16
super
iwona332 12.05.2011 10:35
super
Iwusia 29.01.2011 21:47
zapowiada się smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak